Sunt model de videochat și nu mi-e rușine să recunosc

Atunci când o nouă fată se angajează la Ok Studio, primul lucru pe care îl caută este discreția. Modelele noastre vor să știe, în primul rând, cu ce fel de oameni vor lucra și dacă vor putea să păstreze în siguranță acest „secret”.

Cele mai multe vor ca acesta să rămână un secret, tocmai pentru că lumea judecă, și judecă aspru. Auzim zilnic povești de la modelele noastre cum că au fost jignite sau cum că sunt bârfite în privința a ceea ce fac. Persoanele care aruncă aceste vorbe, însă, sunt persoane care nu au nici nea mai mică idee despre acest domeniu.

Deși majoritatea fetelor se ascund, și preferă ca totul să rămână un secret, sunt fete și cărora nu le pasă de gura lumii și care se mândresc cu ceea ce fac „Atâta timp cât ce fac este legal, nu văd de ce ar trebui să mă ascund” a spus Georgiana, una din modelele noastre.

Probabil asta este și principala problemă și lucrul ce trebuie schimbat în mentalitățile oamenilor. Aceștia consideră că videochatul este un lucru nedemn, rușinos și ilegal, când de fapt aceasta este o meserie ca oricare alta, o meserie din care se câștigă și prea bine.

„Eu cred că oamenii care ne judecă au niște frustrări, sau cel puțin așa pare.  Ori sunt dezamăgiți de viața lor și de porpriul lor loc de muncă, ori chiar nu au altceva mai bun de făcut. În ziua de azi, oricum e greu să mulțumești pe toată lumea. Chiar și dacă m-aș fi dus să lucrez oriunde altundeva, tot s-ar fi găsit câteva persoane care să aibă ceva de  spus.

Eu nu m-am ascuns niciodată cu faptul că lucrez ca model de videochat. Sunt mândră de mine, sunt mândră de ceea ce fac. Când mă întreabă persoanele cu ce mă ocup și eu le spun că sunt model de videochat, încep să mă privească total diferit. Observ în privirea lor urme de dispreț, de ură chiar și oserv cum se distanțează imediat conversația. Probabil ăsta este și unul dintre motivele pentru care am atât de puțini prieteni. Majoritatea prietenilor mei se rezumă la colegele de muncă și încă câteva colege de facultate mai deschise la minte, atât.

Nu vreau să ascund cine sunt, și cred că nicio fată nu ar trebui să facă asta. Trebuie să ne mândrim cu noi, cu propria persoană și să pășim în lume cu capul sus, fără să ne temem de ceva anume. În clipa în care oamenii vor simți că ne temem, devenim și mai vulnerabile în fața lor. Sfatul meu pentru modelele de videochat este să nu se teamă de nimic și nimeni.”

Probabil vor dura ani până când mentalitățile românilor se vor schimba cât de cât. Ce-i drept, au început deja să gândească diferit în orașele mari, dar prin zonele tradiționale ideile și concepțiile au rămas aceleași, din păcate.

Această meserie nu ar mai trebui să fie privită atât de dur și judecată atât de aspru. Este o meserie, ca oricare alta, desfășurată într-un cadru complet legal, o meserie care aduce câștiguri financiare însemnate.

Comments are closed.