De ce studentele din București aleg să vină la noi?

Studenția! Cine nu își amintește cu drag de acea perioadă, o perioadă în care lacrimile s-au împletit cu zâmbetele, cu momentele stresante, cu momentele distractive, pe scurt, una dintre cele mai palpitante perioade din viața fiecărei tinere.

studente-fericiteSe zice că abia în această perioadă îți faci prietene pe viață, prietene care să fie alături de tine mereu și cu care să te întâlnești peste ani și ani și să vorbești. În această perioadă ai parte de momente de neuitat, de clipe prețioase petrecute alături de cei mai dragi, și de clipe stresante alături de profesori, dar de care îți vei aminti peste ani cu zâmbetul pe buze.

Dacă e să privim 100% realist, pentru multe tinere perioada studenției reprezintă și o desprindere de casă, poate chiar prima experiență de acest gen. Să fii departe de părinți e frumos, dar și greu în același timp și reprezintă și prima treaptă a maturității.

Poate majoritatea tinerelor au parte de toată susținerea financiară, și părinții le spun să stea fără griji că le vor susține indiferent de ce va fi. Dar părinții nu-și dau seama cât de multe costuri presupune viața de studenta. Nu stă totul doar în banii de cămin și ceva bani de cheltuială. Acei „ceva bani de cheltuială” includ de multe ori și unele cărți sau alte obiecte necesare la facultate și să nu mai vorbim de distracție și ieșiri cu prietenii.

Așadar, din ce în ce mai mulți studenți trebuie să găsească o soluție, să găsească o alternativă. Mulți aleg să se angajeze, dar astfel lipsesc de la multe cursuri importante. E destul de greu să găsești un job atât de flexibil încât să-ți permită să ajungi la majoritatea cursurilor, să mai fie și bine plătit deja sunt vise.

Sau nu?

Mai mult de jumătate din modelele ce lucrează la noi sunt studente. Acest lucru ne poate spune multe. În primul rând, înseamnă că reușim să le oferim condițiile de care au nevoie pentru a putea continua și studiile în același timp și pentru a avea și timp liber.

Dar totuși, de ce?

Am ales să răspundă la această întrebare cea mai potrivită persoană. Raluca, studentă la litere în anul 2 ne va spune de ce noi suntem cea mai potrivită soluție din rândul tuturor studentelor din București:

„Trebuia să mă întrețin. Ai mei îmi plăteau căminul și îmi dădeau ceva bani de mâncare, dar orice student din capitală știe că asta nu este suficient! De multe ori prietenii mă chemau în oraș, sau să petrecem weekendul într-un loc mai special, și de cele mai multe ori trebuia să-i refuz. Le spuneam că am mult de învățat, îmi era rușine să le spun că nu am bani, la fel cum îmi era rușine să le cer alor mei bani în plus.

De când sunt la Ok Studio, mi-am schimbat complet viața. M-am mutat din cămin într-un apartament și zilnic ies alături de prietenii mei. Am ales Ok Studio pentru că mă respectă, chiar dacă sunt studentă și am fost lipsită de experiență la început și pentru că e un program foarte flexibil care îmi permite să ajung la toate cursurile.”

Tu ce vrei să alegi?

Comments are closed.