Totul despre videochat

Activitatea unui model de videochat constă în creaţie artistică, mai exact, transmiterea de imagini live (în timp real sau în direct) şi dialog inclusiv, între model şi unele persoane din diverse ţări prin intermediul internetului şi a unei camere video performanţe. Conţinutul tranmisiunii live sau al dialogului dintre modelul de videochat şi membri, persoanele care accesează aceste siteuri, ţine strict de imaginaţia fiecăruia.

Despre videochat - ce inseamna sa faci videochat?

Model Videochat

Definitia Wikipedia: "Videochat-ul este comunicarea in timp real intre 2 sau mai multe persoane care folosesc dispozitive electronice diverse (calculator, laptop, tableta, smartphone, smart TV, etc) prin imagini video, audio si/sau text".

Intr-o definitie profesionala videochat-ul ca afacere consta in asigurarea de interlocutori pentru cei care isi doresc sa poate aceste convorbiri si nu au cu cine, din diverse motive: singuratate, timiditate, timp sau distanta.

Videochat-ul profesional

Videochat-ul profesional poate fi non-adult (discutiile sunt diverse dar nu includ si teme adult, nuditatea partiala sau totala este interzisa) si adult (discutiile includ teme adult, nuditatea este permisa si incurajata).

Abordarea pe diferite teme, având caracter non-erotic, non-adult (psihologie, politică, fashion, viaţă personală etc) , dar şi caracter erotic, adult (prietenie, relaţii, fantezii, obsesii), îţi pot aduce câştiguri semnificative din punct de vedere financiar. Membrii care îţi accesează pagină şi te aleg pe tine ca fiind cea cu care doresc ei să comunice, plătesc un preţ pe minut în timp ce comunicaţi, preţul fiind diferit la fiecare site în parte. Astfel există siteuri de videochat unde membrii plătesc 1 $ pe minutul de conversaţie privată, dar şi siteuri unde ei pot plăti 6 $ pe minutul de conversaţie privată. Pentru a atrage şi mai mulţi membrii, aceştia trebuie tentaţi cu un set de poze (care sunt realizate într-un cadru profesional) ce au ca şi descriere câteva cuvinte cheie atractive şi simpatice în acelaşi timp, asta pentru ca noi stim totul despre videochat.

Asa se face videochat

Alaturi de noi

Alături de noi vei descoperi totul despre videochat, o activitate interensanta şi foarte atractivă financiar, în domeniul videochatului. Îţi vei îmbunătăţi cunoştinţele de limba engleză sau franceză, te vei redescoperi pe ţine însăţi şi mai ales vei învaţă să te autoapreciezi. În acest domeniu ai nevoie de câteva calităţi, iar dacă le pui în valoare vei câştigă mai mult decât financiar, şi astfel îţi vei cunoaşte adevăratul potenţial.

Câteva din calităţile de care ai nevoie sunt:

 • Să fii feminină şi creativă în orice moment.
 • Să poţi purta conversaţii interesante în limba engleză sau franceză.
 • Să fii o persoană serioasă şi să respecţi condiţiile de confidenţialitate.
 • Să ai o prezenţa fizică plăcută şi agreabilă.
 • Să fii provocatoare, şi nu doar fizic, ci şi prin ceea ce exprimi.
 • Să fii comunicativă şi open minded.

Videochatul este o activitate legală?

În România activitatea de videochat este legală, fiind reglementată de legea 196/2003, ulterior modificată şi completată prin legea 496/2004. OkStudio îndeplineşte toate criteriile legale pentru desfăşurarea activităţii în deplină legalitate. Sunt foarte multe informaţii în piaţă cum că studiouri din România funcţionează în ilegalitate. OkStudio va pune la dispoziţie un răspuns al "Institutului Naţional de Statistică" care ne lămureşte privind legaliatea activităţii. Cei care spun că videochatul nu este legal, o fac fie pentru că nu deţin cunoştinţe avansate spre a lucra legal în acest domeniu, fie pentru că este în avantajul lor să promoveze ilegalitatea acestui domeniu, ei desfăşurându-şi activitatea într-un mod ilegal şi astfel încearcă să convingă şi alte persoane că acesta este singurul mod de a lucra în România.

Colaborarea cu studioul nostru

Colaborarea cu studioul nostru în termeni legali are loc în urmă unui contract încheiat încă din prima zi, numai cu persoane majore, având 18 ani împliniţi până în ziua începerii colaborării. Nu este posibilă nici un fel de abatere, mai mult de atât vom refuză orice persoană care nu întruneşte condiţiile unei colaborări legale.

Pentru o colaborare legală cu un studio de videochat care se prezinta ca fiind 100% legal, vei avea nevoie de urmatoarele acte, in functie de varianta de colaborare aleasa:

 • Pentru contractul de muncă ai nevoie de carte de identitate (buletin), copie după certificatul de naştere, copie după ultimul act de studiu şi adeverinţă medicală.
 • Pentru contractul de cesiune de drepturi de autor ai nevoie doar de carte de identitate (buletin).
 • Pentru contractul de prestări servicii PFA, ai nevoie de copie CUI şi ştampila, însoţite de cartea ta de identitate.
 • Pentru contractul de prestări servicii SRL, ai nevoie de copie CUI şi ştampila, însoţite de cartea ta de identitate.

100% legal

trainer videochatFacilităţile de a lucra 100% legal sunt nenumărate, şi prima şi cea mai importantă este aceea de a construi o cariera pe termen lung, un viitor sanatos, curat  şi mai ales corect din punct de vedere fiscal. Despre videochat sunt bineînţeles şi alte beneficii printre care posibilitatea de a face un credit bancar, raportat la veniturile reale realizate, lucru deloc de neglijat. La fel cum noi suntem corecti şi respectăm legislaţia României, lucrând în cadrul unei Societăţi Comerciale, cu puncte de lucru înregistrate, licenţe la softurile folosite, venituri declarate şi taxe plătite către fisc, la fel aşteptăm şi de la colaboratorii noştri, indiferent de organizarea lor. OkStudio îţi oferă ocazia de a lucra intr-o firma în care totul este exact cu spune si numele, OK!

Cum se primesc banii?

Banii se primesc în cont bancar (ING, Transilvania, Raiffeisen), în lei, la cursul valutar al zilei în care se întocmesc documentele de plata. Există posibilitatea în anumite condiţii şi de plata zilnică, dar sunt anumite aspecte care trebuiesc întrunite pentru a folosi această varianta.

Pentru a reuşi în domeniul videochat, chiar dacă este un job uşor şi bănos, trebuie să ai câteva calităţi, una din ele fiind seriozitatea. Iţi spunem despre videochat că odată ce ai ales aceast job, pe lângă beneficiile care îţi vor schimbă viaţă în bine trebuie să fii conştientă că există şi riscuri. Din această cauza încercăm să te indrumam spre cea mai bună alegere şi astfel reducem spre zero riscurile la care te poţi expune.

E bine de stiut!

Când faci alegerea unui studio de videochat, este esenţial să citeşti toate informaţiile scrise pe site şi să încerci astfel să alegi studioul care îţi oferă cea mai mare siguranţă şi stabilitate.

Foarte multe dintre pozele de pe siteurile studiourilor de videochat nu sunt reale, ele fie sunt copiate de la unul din cele câteva studiouri de top din Bucureşti, fie sunt diferite prelucrate (randate) programe că să aducă cât mai aproape de realitate, în fapt condiţiile fiind neexistente.

Ţinând minte pozele care le vezi pe site, în momentul în care are loc interviul poţi face diferenţa dacă ceea ce te-a atras de fapt, există şi în realitate.

Un alt punct important este să te asiguri că există confidenţialitate şi intimitate. La noi aceste condiţii sunt specificate în anexa contractului, iar despre acest fapt trebuiesc înştiinţate şi viitoarele tale colege, care trebuie să ştie că locul de muncă este privat şi este strict interzis să vorbească despre ţine cu alte persoane reale sau membri.

Cat poti castiga?

Castigurile din videochat varizaza intre 1000 dolari USD si 20000 dolari USD lunar. In cadrul unui interviu iti vor fi prezentate si o serie de incasari obtinute de modelele noastre prin care iti vom dovedi ca suntem in stare sa facem performanta in conditiile de lucru din studio, beneficiind de reclama, promovarea adecvata cat si pozitionare optima. Totul depinde de tine, astfel imagineaza-ti ce ar insemna un comision de 65% aplicat unor verituri de 20000 dolari USD lunar. Vezi castiguri videochat. Cel mai bine platit job din Romania, in afara de directorii firmelor de stat...

Înainte de selectarea studioului cu care urmează să colaborezi este important să verifici următoarele aspect despre videochat:

 • Tipul contractului cu care lucrezi (nu acceptă să fii plătită prin Payoneer sau "cardul care o să îţi vină acasă");
 • Trainerii (care ar trebui să fie minim 2 per locaţie);
 • Tehnicienii / Adminii (care ar trebui să fie minim 3 per locaţie);

După ce alegi studioul care consideri că este potrivit pentru ţine, va trebui sa respecti o serie de obicieiuri pentru a iti pastra confidentialitatea la un nivel de 100%.

Model de videochat OKSTUDIOEsenţial este să nu dezvălui nimănui numele de model sau siteurile pe care lucrezi, sub nici o formă şi nici măcar apropiaţilor, pentru că atunci va creşte "curiozitatea" cunoscuţilor faţă de prezenţa ta online. Cu cât ştie mai puţină lume despre videochat, cu atât nivelul confidenţialităţii acestui job este mai mare. Uneori tentaţia de a împărtăşi persoanelor dragi ţie, informaţii sau păreri despre job-ul tău poate dăuna, deşi tu ai intenţia de a te bucura alături de cei din jurul tău pentru evoluţia ta personală, pentru schimbarea de atitudine, ai mai multă încredere în ţine, pui mai mult accent pe înfăţişare şi îmbrăcăminte; acestea pot fi motive reale de invidie. Mediul online este un mediu in care activitatile pot fi monitorizate cu  uşurinta prin diverse programe de supraveghere şi sustragere de date de pe telefonul, laptopul sau calculatorul tău personal dacă acesta nu este securizat în mod corespunzător.

De accea este bine să avem în vedere următoarele:

 • Nu trebuiesc accesate siteurile de muncă de acasă. Nu, nici măcar că să ne uităm la colege;
 • Nu trebuie păstrate în memoria calculatorului sau a telefonului, poze de pe siteuri sau poze făcute în studio despre videochat;
 • Nu trebuie să ţii la vedere fluturaşi de salariu, contracte sau orice act care are legătură cu studioul de videochat;
 • Nu trebuie discutat pe aplicaţii de gen Facebook, Whatsapp cu colege din studio. Tu poate ai grijă ce vorbeşti, dar prietena ta scrie ce vrea cand vrea;

Iar, dacă este neapărat necesar, limitează-te la a anunţa doar familia despre videochat. Prietenii/iubitul se pot schimbă mereu, şi atunci este în dezinteresul tău dezvăluirea unor astfel de informaţii. Atâta timp cât informaţiile sunt tratate cu confidenţialitate din partea ambelor părţi, eşti în deplină siguranţă. Mai intervin totuşi şi alţi factori, spre exemplu prietena cea mai bună sau iubitul. În cazul în care ai o evoluţie vizibilă din toate punctele de vedere (schimbări fizice, vacanţe exotice, maşină, etc.), aceştia pot deveni invidioşi şi vor avea în minte ideea de şantaj în faţă prietenilor sau a familiei.

Modele care vorbesc despre videochat

Interactiunea cu persoane noi

Atunci când interacţionezi cu persoane necunoscute, al căror istoric nu îl ştii sau nu îl poţi verifică, în momentul în care furnizezi datele tale personale, urmările pot fi variate, bineînţeles într-un mod negativ, deoarece această este cea mai simplă cale prin care un membru poate ajunge la ţine. Odată furnizate, atât informaţii personale despre tine sau despre alte colege, pot genera o serie de complicaţii care pot afecta persoanele din jurul tău: părinţi, iubit, prieteni, etc.

Confidentilitatea

De aceea o altă categorie de persoane unde trebuie să păstrezi confidenţialitatea informaţiilor despre videochat, sunt membrii. Chiar dacă sunt prieteni virtuali apropiaţi şi îţi inspiră încredere, este esenţial că această legătură să fie doar la muncă, nu şi pe telefonul personal, facebook sau pe computerul de acasă. Furnizarea de messenger personal, facebook sau alte mijloace de comunicare personale nu fac decât să ajute membrul să obţină mai multe informaţii private despre ţine şi să le utilizeze la momentul oportun. Se poate află foarte uşor, prin intermediul facebookului de exemplu, adresa de acasă, numele personal, prietenii apropiaţi, tabieturi, etc.

Deoarece oricât de prietenoşi par şi oricâtă încredere inspiră, ei ar trebui să rămână într-o categorie aparte, care nu trebuie să interacţioneze cu viaţă ta personală. Pe facebook, în general, oamenii îşi folosesc numele real. Adăugând membrii în lista de prieteni, automat devii o ţintă vulnerabilă, în a află foarte multe informaţii personale despre ţine. Prin anumite conexiuni de pe facebook, acei membri pot lua legătură cu persoanele apropiate ţie (familie, prieteni, iubit care au facebook), şi astfel poţi deveni o persoană vulnerabilă pe lângă faptul că identitatea îţi poate fi compromisă.

Cel mai important de reţinut despre videochat, este că atunci când separi jobul de viaţă personală, vei fi în siguranţă in acest domeniu, însă nu sunt de neglijat şi riscurile care apar în urmă schimbării stilului tău de viaţă către unul mult mai bun.